Üleskutse: igaüks võib õpetada programmeerimiskoodi

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KoodiTund

Eesti osaleb taas iga-aastasel rahvusvahelises aktsioonis, mille käigus võib sisuliselt igaüks, kes internetist midagi kuulnud on, aidata kooliõpilastel programmeerimiskoodiga esimest tutvust teha.

1.-12. klassi õpilastele mõeldud tunnid toimuvad 5.-9. detsembrini ning vabatahtlikelt ei oodata varasemat programmeerimise oskust – korraldajate sõnul piisab «julgest pealehakkamisest ja säravatest silmadest».

«Tunnid viiakse läbi spetsiaalsete kavade järgi ning neid sobivad läbi viima kõik, kes teavad, mis on internet ning on varem saatnud mõne e-kirja,» sõnas Kadri Naanu sihtasutusest Vaata Maailma.

Täpsemalt saavad lapsed KoodiTunni jooksul mängida spetsiaalseid eestikeelseid mänge leheküljelt code.org, kust peaks saama ka oma esimese kokkupuute programmeerimisega.

KoodiTund (Hour of Code) on rahvusvaheline algatus ja maailma suurim õppimise sündmus, mis kutsub kõiki inimesi maailmas programmeerimist proovima. Huvilised saavad ennast külalistunni andmiseks kirja panna kuni 25. novembrini siin.  

Eelmisel aastal toimus KoodiTunni raames üle maailma ligi 200 000 üritust, mille jooksul tegid koodi kirjutamisega tutvust 100 miljonit õpilast. Eestis viidi läbi ligi 200 külalistundi, milles osales ligi 3500 huvilist.

«Lapsed olid väga tublid ja õhinas ning tund läks tõepoolest lennates. Kindlasti aitas sellele kaasa mänguline koodi kirjutamise lahendus. Peale tunni andmist tegin ka ise veidi rohkem koodi kirjutamisega tutvust ning võtsin Phytoni programmeerimise kursuse,» ütles eelmisel aastal vabatahtlikuna Tallinna 21. keskkoolis KoodiTundi juhendanud vandeadvokaat Ene Soop.

KoodiTunni patroonid on USA president Barack Obama, seni noorim Nobeli preemia laureaat Malala Yousafzai, Facebooki asutaja Mark Zuckerberg, Microsofti tegevjuht Satya Nadella, näitleja Ashton Kutcher ja väga paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles