Turismisektori visa selgitustöö jõudis lõpuks kuuljate kõrvu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotelliärimehe ning hotellide ja restoranide liidu juhi Verni Loodmaa (paremal) sõnul näitab uue koalitsiooni otsus loobuda majutusasutuste käibemaksu tõusust tahet ettevõtjate ettepanekuid kuulata.
Hotelliärimehe ning hotellide ja restoranide liidu juhi Verni Loodmaa (paremal) sõnul näitab uue koalitsiooni otsus loobuda majutusasutuste käibemaksu tõusust tahet ettevõtjate ettepanekuid kuulata. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kui veel paar nädalat tagasi tundus, et turismisektor ja konkreetsemalt majutusasutused peavad kahe viimase aasta visast tööst hoolimata end kaotajaks tunnistama ning leppima uuest aastast 14-protsendilise käibemaksumääraga, tõi sündiva valitsusliidu neljapäevaõhtune otsus täieliku kursimuutuse.

«Kahtlemata on see suurepärane uudis. Käibemaksutõus on ju olnud kõigile majutusasutustele üle aasta väga murettekitav teema,» märkis Pühajärve Puhkekodu juhatuse liige Kirsti Lambot uue valitsusliidu otsuse kohta jätta uuest aastast majutusasutuste käibemaks siiski praeguse üheksa protsendi tasemele. 

Tema sõnul oleks maksutõus tähendanud neile aastas umbes 60 000 eurot täiendavat kulu. Ka jõudsid kallima maksumääraga arvestavad kalkulatsioonid mõnesid Pühajärve Puhkekodu selleaastaseid otsuseid mõjutada. Lambot usub, et valitsuse kursimuutusest võidavad nüüd lisaks majutusasutustele ka toitlustus-, kaubandus- ja transpordiärid ning paljud seotud teenuste pakkujad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles