Samsungi telefonimüük kukkus rekordiliselt

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungile suure kahjumi toonud Galaxy Note 7
Samsungile suure kahjumi toonud Galaxy Note 7 Foto: SCANPIX

Uuringufirma Gartner andmetel vähenes Lõuna-Korea tehnoloogiafirma Samsungi nutitelefonide müük Galaxy Note 7 fiasko tõttu kolmandas kvartalis rekordilised 14 protsenti.

Kokku müüs potentsiaalse müügihiti Note 7 süttimisohu tõttu maha kandnud Samsung eelmises kvartalis 71,7 miljonit nutitelefoni. Apple´i müüginumbrid vähenesid samal ajal aastaga 6,6 protsenti 43 miljonile. Viimati omas õunafirma maailmas nii väikest turuosa (11,5 protsenti) 2009. aasta alguses. Seejuures vähenes müük USAs 8,5 protsenti ja Hiinas lausa kolmandiku.

Kolmandal kohal oli kolmandas kvartalis maailma nutitelefonitootjate seas Huawei 32,5 miljoni seadmega, neljandal Oppo 24,9 miljoni seadmega ning esiviisikusse mahtus veel kolmaski Hiina tootja BBK Communication Equipment 19,9 miljoni seadmega.

Kokku müüdi maailmas juuli algusest septembri lõpuni 373 miljonit nutitelefoni ehk 5,7 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles