Tulevane valitsus planeerib ulatuslikku maksureformi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsioonierakondade esimehed.
Koalitsioonierakondade esimehed. Foto: Sander Ilvest

Uus valitsus kavatseb algatada 315 miljoni euro suuruse investeeringute programmi, võõrandada osaliselt või täielikult neli riigile kuuluvat ettevõtet, kehtestada pangamaksu, kaotada hoiusteintressilt tulumaksusoodustuse ja palju muud. Lisaks planeeritakse suurejoonelist maksude ümberjaotamist, tõstes tulumaksuvaba miinimumi praeguselt 170 eurolt 2018. aastast 500 eurole.

«Tulumaksumäär ei tõuse, see jääb 20 protsendile. Astmeid on täpselt sama palju, kui on täna,» toonitas Keskerakonna esimees ja tõenäoliselt järgmine peaminister Jüri Ratas eile õhtul toimunud pressikonverentsil. Tema sõnul puudutab maksureform enam kui poolt miljonit inimest.

Uus koalitsioon lubab, et kuni 1200 eurot teeniv inimene saab peagi kuus kätte 62 eurot rohkem kui praegu. Sama palju kui praegu jääb raha kätte inimestel, kes teenivad 1758 eurot. Alates 2100 eurost aga maksuvaba tulu määr kaob. Sellest rohkem teeniv inimene saab võrreldes praegusega kätte 38 eurot vähem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles