Inbank teenis üheksa kuuga 1,7 miljonit eurot kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo.
Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo. Foto: Jaanus Lensment

Laenuandja Inbank üheksa kuu kasum oli 1,7 miljonit eurot, samas kui aasta varem samal perioodil oli see vaid 426 000 eurot.

Kokku 1,71 miljonit eurot moodustas emaettevõtte osa kasumist, kokku oli koondkasum üheksa kuu lõikes 1,68 miljonit eurot ning aasta varem 410 000 eurot. Kolmanda kvartali emaettevõtte osa kasumist oli 599 000 eurot, mis on 467 000 eurot rohkem kui aasta varem, teatas Inabnk börsile.

Võrdluses eelmise aasta üheksa kuu tulemustega kasvasid märkimisväärselt kõigi panga toodete müügimahud. Inbanki hoiuseportfell kasvas kolmandas kvartalis 28,1 protsenti, jõudes kvartali lõpu seisuga 63,7 miljoni euroni, märkis pank.

Aastaga on Inbanki hoiuseportfell kasvanud 227 protsenti ehk 44,2 miljoni euro võrra, mis tähendab juhatuse hinnangul, et pank suudab endiselt laenutegevuse kasvu finantseerida Eestis kogutud jaehoiuste abil. Hoiuste müük kasvas eelmise kvartaliga võrreldes 6,4 protsenti ja eelmise aasta sama ajaga võrreldes 133 protsenti.

Inbanki laenuportfell kasvas kolmandas kvartalis 12,6 protsenti, ulatudes kvartali lõpuks 60,8 miljoni euroni. Aastaga on laenuportfell kasvanud 137 protsenti ehk 35,1 miljoni euro võrra.

Eestis möödus kolmas kvartal müügimahu kiire kasvu tähe all, ent samal ajal toimusid mõningased muudatused Läti ettevõtte müügistrateegias. Kõrge krediidikvaliteedi hoidmise eesmärgil tehti otsus keskenduda müügile Inbanki internetipanga ning valitud koostööpartnerite vahendusel. See tõi ootuspäraselt kaasa müügimahtude esialgse vähenemise eelmise kvartaliga võrreldes.

Kolmandas kvartalis toimus ka Inbanki allutatud võlakirjade emissioon. Võlakirjad märgiti 2,2-kordselt üle ja seetõttu kasutas pank võimalust suurendada emissioonimahtu algselt 5 miljonilt eurolt 6,5 miljonile eurole. Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul valmistub ettevõte rahvusvaheliseks laienemiseks ning uus laiapõhjaline investorbaas toetab ettevõtte kasvu ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles