Swedbank alandab oma väikseima pensionifondi valitsemistasu 0,29 protsendini

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Investeerimisfondid juhatuse esimees Kristjan Tamla
Swedbank Investeerimisfondid juhatuse esimees Kristjan Tamla Foto: SCANPIX

Swedbank langetab järgmise aasta algusest teise samba konservatiivse pensionifondi K1 haldustasu 0,29 protsendini, mis muudab selle Eesti soodsaimaks pensionifondiks, teatas pank.

Swedbank Investeerimisfondide juhatuse esimehe Kristjan Tamla sõnul on teine pensionisammas enamiku Eesti inimeste jaoks jätkuvalt ainuke pikaajaline sääst.

«Erinevad uuringud kinnitavad, et inimesed ei mõtle piisavalt  tulevikule ning pikaajaliselt säästetakse liiga vähe» sõnas Kristjan Tamla.

Siiski on tegemist väikseima mahuga fondiga Swedbanki teise samba fondidest. Pensionikeskuste andmetel on K1 fondi maht 56 miljonit eurot, mis moodustab 4,6 protsenti Swedbanki hallatavate pensionifondide kogumahust.

Eelmisel nädalal tuli LHV Varahaldus turule passiivselt juhitud teise samba pensionifondiga, mille valitsemistasu on 0,39 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles