Euroala majandus kasvas kolmandas kvartalis 1,6 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki analüüs näitab, et majandusarengu pikaajalise jätkusuutlikkuse nimel on vaja nii Eestis kui ka Lätis ja Leedus veel kõvasti vaeva näha.
Swedbanki analüüs näitab, et majandusarengu pikaajalise jätkusuutlikkuse nimel on vaja nii Eestis kui ka Lätis ja Leedus veel kõvasti vaeva näha. Foto: Marko Saarm / Sakala

Euroala sisemajanduse koguprodukt (SKP) kasvas kolmandas kvartalis aastaga 1,6 protsenti, Euroopa Liidus tervikuna oli kasv 1,8 protsenti, selgub Eurostati kiirhinnangust.

Teise kvartaliga võrreldes tõusis hooajaliselt tasandatud SKP kiirhinnangul euroalas 0,3 protsenti ja Euroopa Liidus tervikuna 0,4 protsenti. Võrdluseks kasvas USA majandus teises kvartalis aastaga 1,5 protsenti ja kvartaliga 0,7 protsenti.

Esialgsete andmete järgi oli majanduskasv aastavõrdluses Euroopa Liidu riikides kiireim Rumeenias, kus SKP kasvas 4,6 protsenti. Bulgaarias kasvas näitaja 3,5 protsenti ja Slovakkias 3,2 protsenti. Madalaim aastakasv oli esialgsetel andmetel 0,7 protsendiga Lätis.

Kvartaalses võrdluses oli majanduskasv samuti kiireim 0,8 protsendiga nii Bulgaarias kui ka Portugalis ja aeglaseim 0,1 protsendiga Leedus.

Eestis kasvas kolmandas kvartalis majandus Eurostati andmeil aastaga 1,3 protsenti, Lätis 0,7 protsenti ja Leedus 1,6 protsenti. Kvartaliga kasvas Eesti SKP 0,2 protsenti, Läti SKP 0,7 protsenti ja Leedu SKP 0,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles