Siim Kallas: Trumpi võidu puhul on kõige ebaselgem, mis saab dollarist (6)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ameerika Ühendriikide president ei ole selle maa ainuvalitseja, kuid nii mõndagi, mida Trump on lubanud ellu viia, ta ka arvatavasti teeb, leiab Reformierakonna auesimees Siim Kallas.

«Anna Ahmatova ütles oma kuulsas «Reekviemis», et on vaja uuesti elama õppida. Nüüd on nii, et Donald Trump on USA president ja meil on vaja selle tõsiasjaga elama õppida,» märgib Siim Kallas arvamusloos Äripäevale

Kallase sõnul on uus president on lubanud maailmale kuulutada tõelise protektsionistliku kaubandussõja ning ka kõige ettevaatlikumad vaatlejad on veendunud, et midagi ta selles vallas tõesti ka teeb.

«Minule on kõige ebaselgem, mis hakkab juhtuma dollariga,» märgib Kallas. Ta lisab, et iga populist lubab alandada makse ja suurendada riigi kulutusi, kuid selleks, et tekkivat puudujääki katta, on vaja raha juurde trükkida või laenu võtta.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles