Pangad tõmbavad buumiohus kinnisvaraärile pidurit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraarendus
Kinnisvaraarendus Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eestis tegutsevate suuremate pankade sõnul toidab soodne intressikeskkond kinnisvaraturu ülekuumenemist ning seetõttu on asutud kinnisvaraprojektide finantseerimist piirama.

«Laenutaotluste hulk on viimase poole aasta jooksul hüppeliselt kasvanud,» sõnas Swedbanki kinnisvarasektori juht Ero Viik mõni nädal tagasi, lisades, et iga nädal tuleb panka vähemalt üks taotlus, kus soovitakse uues majas finantseeringut minimaalselt viiele üürikorterile, vahendab Äripäev.

Ka Adaur Grupi ja Kinnisvarakooli omanik Tõnu Toompark ütles, et tehingute arv on hüppeliselt kasvanud, kuid ülepakkumist näeb ta pigem äri-, mitte elukondlikus kinnisvarasektoris: «Ostjad on turul ja absoluutarvudes on ka pakkumine suht kõrge, samas kõik mis on, ostetakse ära.»

Toompark toob välja, et üksikuid üürikortereid on riskantne rahastada. «Riskid on väga kontsentreerunud ja seetõttu vastatakse väikeinvestoritele, kes soovivad esimest üürikorterit soetada, eitavalt – ei teata, mis saab siis, kui korter maha põleb või vakantsus tekib,» märkis ta.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles