Trumpi presidendiksvalimise suur kaotaja on … kuld (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Enne USA presidendivalimiste päeva, mil üha rohkem sai selgeks, et võitjana väljub Trump, ostsid investorid suure hirmuga kulda. Nüüd, kus kardetu realiseerus, tormasid investorid väärismetalli müüma.

Investorite meelemuutus peegeldab turgude kiiret ümberhindamist selle kohta, mida Trumpi presidendiksolemine võib tähendada majanduskasvule, inflatsioonile ja intressimääradele.

Reede õhtuks oli kollase väärismetall odavnenud võrreldes presidendivalimiste päevaga 8,5 protsenti. Möödunud nädala viimasel päeval  ehk reedel kukkus kulla hind 3,3 protsenti 1224,30 dollarini unts, mis on selle suurim langus peaaegu viimase kolme aasta jooksul.

«Investorid usuvad nüüd dollarisse ja Ameerika majandusse,» ütles The Wall Street Journalile riskifondi Paulson Investment, mis on keskendunud investeerimisele väärismetallidesse, maakler Timothy Major. «Ma ei näe enam kullale reaalset tugevust,» lisas ta.

Paljud investorid usuvad siiski, et kulla jaoks eksisteerivad siiski ka tõusuvõimalused ja seda isegi intressimäärade tõusutingimustel, sest Trumpi administratsiooni poliitika puutub selgus. Mitmed kardavad, et tema protektsionistlik poliitika võib Ameerika Ühendriikide majanduskasvu pidurdada.

Täna hommikul maksis kullaunts 1224,5 dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles