Veskimägi: suhtlemisel Venemaaga tuleks Soomelt eeskuju võtta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Veskimägi.
Enn Veskimägi. Foto: Toomas Huik.

Eesti peaks oma suhetes Venemaaga võtma  eeskuju Soomelt, kes kasutab idanaabriga suhtlemisel ära kõiki võimalusi, ütles Eesti Tööandjate Keskliidu (ETKL) volikogu esimees Enn Veskimägi.

Veskimägi juhtis tööandjate majanduskonverentsil tähelepanu tõsiasjale, et 60 protsenti meie ekspordist läheb Rootsi, Venemaale ja Soome, samas võib olulisematest eksportijatest nimetada vaid Elcoteqi, Ericssoni ning Balti Laevaremonditehast, kaupadest aga elektrienergiat ja põlevkiviõli, vahendab ERR Uudised.

Veskimägi arvates võiks Eesti võtta Venemaaga suhtlemisel ja kaubanduse arendamisel eeskuju Soomelt, kes kasutab selles osas ära kõiki võimalusi.

Ta rõhutas, et Eesti on teinud oma julgeoleku kindlustamiseks piisavalt palju, kuuludes kõigisse võtmetähtsusega rahvusvahelistesse organisatsioonidesse.

ETKLi volikogu esimees märkis, et paljud ärimehed on juhtinud tema tähelepanu vajadusele parandada suhteid Venemaaga ning pääseda sealsele turule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles