Ligi: maksude tõstmine ja laenamine ning selle betooni valamine on eelmise sajandi arusaam majandusest (27)

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Erik Prozes / Postimees

Reformierakonna aseesimehe, välisminister Jürgen Ligi sõnul teeb moodustatav «vasakkoalitsioon» asju tagurpidi ning maksu- ja eelarvepoliitikas vales suunas. 

«Maksude tõstmine ja laenamine ning selle betooni valamine on eelmise sajandi arusaam majandusest,» ütles Ligi Reformierakonna saadetud pressiteates. Tema sõnul tekitab see tasakaalutut paisumist lihtsamates sektorites. «Aga Eestil on vaja keerulisema ja tulusama majanduse eelistamist,» leidis kunagine rahandusminister.

Ligi toonitas, eelarvetasakaalu rikkumine on lühinägelik ning lähtub ainult lühiajalistest poliitilist huvidest ja muudab riigi tuleviku ebakindlaks.   

«Tööjõumaksude tõstmine omakorda on kahjulik tööhõivele ja palgatõusule. Mis aga veel halvem, maksustada kõrgemalt just kvalifitseeritumate töökohtade teket vähendab meie konkurentsivõimet ega lase ka madalatel palkadel tõusta,» lausus Ligi, kelle sõnul ei saa madalate palkade probleemi lahendada maksutõusudega, vaid kõrgemapalgalise majanduse stimuleerimisega.

«Eriti kahetsusväärne on IRLi osalemine eelarvepoliitika põhja laskmises, kuna veel 2010. aastal nõudsid nad eelarvetasakaalu kirjutamist põhiseadusse, et nii teise käega masu lahendamist enda arvele kirjutada,» märkis ta.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles