Kuivade küttepuude varud on juba otsakorral

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Margus Ansu.

Nõudlus kuivade küttepuude järele on suur ning kuigi ettevõtted töötavad täisvõimsusel, et sellele vastata, on varud juba otsa lõppenud või lõppemas.

Küttepuid müüva ettevõtte Halupuu Firewood Products OÜ juht Janis Üksik rääkis Postimees.ee´le, et kuivade puude varusid neil enam pole, kuid nad toodavad ja kuivatavad neid jooksvalt kogu aeg juurde. Tarneaeg on tema sõnul praegu umbes kaks nädalat, mõni aeg tagasi oli see veelgi pikem.

«Suudame nõudluse praegu napilt katta,» märkis Üksik. Kui talv venib sarnaselt möödunud aastaga märtsini, siis ilmselt tekib tema sõnul olukord, kui nõudlus ületab oluliselt pakkumise.

Praegu tunnevad inimesed Üksiku sõnul huvi juba ka märgade puude vastu, mis on odavamad ning lisaks pole järjekordi. «Mõistlik oleks järgmiseks hooajaks juba praegu puud ette ära varuda,» ütles ta.

Tartu ettevõtte Splitwood OÜ juhatuse liige rääkis, et 90 protsenti nende toodangust läheb ekspordiks ning praeguse seisuga on märtsi lõpuni kõik juba maha müüdud. «Kohalikule turule eriti midagi ei jäägi,» tõdes ta.

Tema sõnul on nõudlus küttepuude järele olnud suur juba sügisest saati ning kuna see ületab oluliselt pakkumist, on ka hinnad kõrgeks kruvitud. «Ütleme nii, et hinna taha müük ei jää, peaasi, et puud kätte saaks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles