Ilves asub juhtima maailma majandusfoorumi blockchaini uurimisrühma (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves Ärma talu kiigel
President Ilves Ärma talu kiigel Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Maailma majandusfoorum (WEF) moodustas uue töögrupi blockchaini tehnoloogial põhinevate valitsemismudelite uurimiseks ning määras selle kaaseesistujaks Eesti eelmise presidendi Toomas Hendrik Ilvese.

Töörühm nimega The Global Futures Council on Blockchain Technology koguneb esimest korda sel nädalal Dubais. Grpi tegevus keskendub suuresti blockchainil põhinevate juhtimismudelite arendamisele.

Ilvese kõrval asub töörühma juhtima küberraha bitcoini kaevandamisele ja blockchaini teenuste pakkumisele keskendunud ettevõtte BitFury pressiesindaja ning Obama administratsiooni endine töötaja Jamie Smith.

Töörühma kuuluvad veel näiteks Hiina Rahvapanga peaökonomist Ma Jun, Bank of Englandi startu-kiirendi juht Claire Sunderland Hay. Esindatud on veel mitmed blockchaini ja bitcoinidega tegelevad startup-ettevõtted ja mitmed finantsasutused – näiteks Barclay’s ja Deutsche Bank.

Ilves ise nimetas oma avalduses blockchaini viimase kümnendi kõige paljutõotavamaks tehnoloogiaks andmete tervikliku säilitamise ja turvalisuse seisukohast. «Selle täieulatuslik potentsiaal hakkab alles praegu realiseeruma,» sõnas ta.

Maailma majandusfoorum asus blockchaini võimalusi lähemalt uurima möödunud aasta lõpus.

Allikas: CoinTesk

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles