Pankade ootused majanduskasvule erinesid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Panga majandusanalüütik Mihkel Nestor.
SEB Panga majandusanalüütik Mihkel Nestor. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

SEB Eesti ootused Eesti kolmanda kvartali majanduskasvule olid kõrgemad, Nordea aga prognoosiski täpselt 1,1-protsendist majanduskasvu.

«Ettevõtete suurenenud laenamisaktiivsus viitas investeeringute kasvule, eratarbimine on püsinud tugev ja kaubavahetuse puudujääk oli kolmandas kvartalis üks viimaste aastate kõige väiksematest. Seetõttu ootan huviga detsembris alguses saabuvat täpsustatud statistikat,» ütles SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor BNS-ile.

«Tööstussektori tulemused olid kolmandas kvartalis tõepoolest varasemast paremad, kuid ettevõtete kasumite kahanemine on endiselt jätkunud,» lisas ta.

Nordea Eesti peaökonomist Tõnu Palm ütles BNS-ile, et 1,1-protsendiline majanduskasv kolmandas kvartalis vastas täpselt panga ootustele ning üldise majanduskasvu kõrval on väga lootustandev ekspordi ja tööstuse püsiv elavnemine.

Statistikaameti esialgsel hinnangul kasvas Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) kolmandas kvartalis aastaga 1,1 protsenti.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKP kasvas teise kvartaliga võrreldes 0,2 protsenti ja 2015. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 1,3 protsenti, teatas statistikaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles