Kuidas õigesti töölt lahkuda?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiga uljalt töökohta vahetades võib sattuda keerulisse olukorda.
Liiga uljalt töökohta vahetades võib sattuda keerulisse olukorda. Foto: Caro / Scanpix

Võrreldes viimse kahe aastaga on inimestel palju enam võimalusi uus töö saada. Vanast kohast lahkudes tasub aga mõningaid soovitusi silmas pidada, vahendab ajakiri Director.

Ajakiri vahendab Jodi Glikmani, koolitusfirma Great on the Job asutaja HBRi blogis sisalduvadi soovitusi:

  • Ole sõbralik.
  • Vahet pole, kas sul on tööst kõrini või ajab ülemus närvi – hoia lahkudes ikka madalat profiili, ära sildu põleta. Anna oma lahkumisest teada ennekõike otsesele ülemusele, soovitavalt nelja silma all. Jutu toon olgu positiivne (ehkki siin on väga meeldiv töötada, on uus võimalus mulle siiski väga ahvatlev…).
  • Aita leida endale mantlipärija.
  • Võib-olla saad lisaks kohustuslikule etteteatamise ajale mõned nädalad veel vanas kohas töötada, et uus inimene välja õpetada.

•  Firmad väärtustavad üha enam häid suhteid endiste töötajatega. Su ekskolleegid on kasulikud, kui sul on soovituskirju vaja. Pealegi võib see võrgustik aastate pärast sulle mõne täiesti uue ärivõimaluse tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles