Lõviosa Läti ärimeestest pole maksudega rahul

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: SCANPIX

Enam kui 70 protsenti Läti ärimeestest ei ole kehtiva maksusüsteemiga rahul, vahendab Leta Riia Stockholmi majanduskooli ning Londoni ülikooli läbiviidud uuringu tulemusi.

43 protsenti ettevõtjatest usuvad, et väikeettevõtted peaksid maksma oluliselt vähem makse ning veerand uuringus osalenutest soovitasid suurettevõtete makse tõsta.

Veelgi pessimistlikumad ja rahulolematud on ärimehed sellega, kuidas riik kogutud maksuraha kasutab. 60 protsenti küsitletutest laidavad valitsuse kulutused maha ning viiendik küsitletustest on nende suhtes lihtsalt rahulolematud. Valitsuse kulutuste struktuuriga on rahul vaid 7 protsenti küsitletutest.

Lisaks usaldavad valitsust vaid pooled küsitletud ärimeestest. Riigi justiitssüsteemi usaldab 55 protsenti küsitletutest.

70 protsenti ettevõtjaid usub, et valitsus ei hooli avalikust arvamusest. Pea samapalju vastanuid kahtleb valitsuse kompetentsuses ning väidavad, et ei saa loota, et valitsus langetaks õiged otsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles