Kehra paberivabrik teenis 8,6 miljonit eurot kasumit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS.
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS. Foto: Priit Simson/Postimees

Kehras asuva Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi 2010. aasta käive oli 52 miljoni eurot ning puhaskasum 8,6 miljonit eurot.

Ettevõtte kasumimarginaal oli 16,5 protsenti.

«2010. aasta märkis globaalsetel paberiturgudel selget taastumist,» tõdes ettevõtte juhatuse esimees  Ashwani Sharma. Horizon püstitas tema sõnutsi mullu aastatoodangu rekordi ning terve aasta oli väga tempokas - kuu keskmine toodangumaht ulatus 6000 tonnini. 

Sharma lisas, et positiivne meeleolu müügi on talvekuudel jätkunud, kuigi tavaliselt on siis olnud nõudlus väiksem. «Turuperspektiiv on soodne Aasias, Aafrikas, Lõuna-Ameerikas ning loodame ka Euroopa turu paranemisele,» lisas ta.

Horizon on pakkematerjaliks mõeldud jõupaberi tootja ning ekspordib toodangut 50 riiki. Firma kuulub Singapuri päritolu Tolaram Groupile. Viimasel kümnel aastal on ettevõttesse investeeritud ligi 70 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles