Šokk turgudel jäi lühiajaliseks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Yahoo Finance

Eile varahommikul, kui häältelugemise käigus sai üha selgemaks, et USA presidendivalimised võidab Donald Trump, tabas globaalseid finantsurge esialgu suur šokk. Päeva jooksul turud siiski rahunesid ning Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva koguni väikese tõusuga.

«See on turgude jaoks negatiivne šokk,» ütles esimese reaktsioonina ajalehele New York Times Londoni majanduskooli ökonomist Ricardo Reis. «See on kindlasti ebakindluse suurenemine. Ja suurem osa olemasolevast kindlusest paistab olevat halb kindlus.»

Aasia börsidel käis kauplemine ajal, mil hääli kokku loeti. Jaapani börsi Nikkei indeks kukkus viis, dollar nõrgenes jeeni suhtes 3,6 protsenti. Mehhiko peeso kukkus dollari vastu 11 protsenti, sest Trump on lubanud kehtestada sealsetele kaupadele kõrged tollimäärad ja panna piiri sealt lähtuvale illegaalsele immigratsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles