Salakaamera ja võileivavaagen: Sports Direct sattus piinlikku spiooniskandaali

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Twitter/Anna Turley

Ka Eestis tuntud Briti sporditarvete jaemüügifirmat Sports Direct süüdistatakse ettevõtte laohoone töötingimusi inspekteerima tulnud delegatsiooni salajases filmimises ja pealtkuulamises, kirjutab Reuters.

Kesk-Inglismaal Shirebrooke´is asuva laohoone inspektsioonis osalenud Briti parlamendiliikme Anna Turley sõnul peitis delegatsioonile eraldatud nõupidamisruumi kehakinnitust toonud Sports Directi naistöötaja võileivavaagnat toolile asetades selle alla põrandale kaamera ja helisalvestusseadme.

Oma sõnade kinnituseks postitas Turley ka pildi juhtunust sotsiaalmeediakeskkonda Twitter.

Sports Direct teatas, et selle juhatus ei olnud töötingimusi inspekteeriva delegatsiooni järgi spioneerimisest teadlik ega sellega seotud.

Ettevõtte miljardärist omanik Mike Ashley lükkas Turley süüdistused kategooriliselt tagasi, öeldes pressiteate vahendusel, et seisab kindlalt kõigi Sports Directi töötajate taga, «kes on nende enda tahte vastaselt saanud parlamendiliikmete ja ametiühingute vaheliseks poliitiliseks jalgpalliks.»

Veider intsident on Sports Directi jaoks järjekordne mainekatastroof. 450 kauplusega jaeketi töötingimusi on meedia ja poliitikute poolt varem võrreldud ka 19. sajandi kuninganna Victoria ajastul esinenuga.

Eelmise aasta lõpus Guardiani poolt läbi viidud ulatuslikust uurimistööst selgus, et Sports Direct kärpis karmide karistuste abil niigi miinimumpalka saavate töötajate töötasusid. Näiteks pidid laotöölised iga vahetuse lõpus läbima põhjaliku, 15 minutit kestva läbiotsimise, mille ajakulu eest neile ei makstud; samuti on neile määratud suured trahvid isegi minutilise tööle hilinemise eest. Pikemalt saab toonastest töötingimustest lugeda siit.

Pärast meediaskandaali on Sports Direct töökeskkonnas leiduvaid puudujääke tunnistanud ning lubanud nende parandamisega tegeleda.

Sports Direct vähendas eelmisel kuul kaks korda oma kasumiprognoose. Ettevõtte aktsiahind on tänavu börsil pidevate skandaalide tõttu tugevalt langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles