Ettevõtja: tore, et Reform pingile istutati

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivase umbusaldamine esmaspäeval Riigikogus.
Peaminister Taavi Rõivase umbusaldamine esmaspäeval Riigikogus. Foto: Sander Ilvest

ACE Logistics Groupi nõukogu esimees Karli Lambot ütles, et kindlasti on tervitatav, et Reformierakond pingile istutati. 

«Eesti poliitikas jääb nüüd vähemalt mõneks ajaks kraaklemist ja ebaausust kõvasti vähemaks, sest need olid peamised põhjused, miks Reformierakond platsilt ära saadeti, mitte kehvad mänguoskused, »ütles Lambot.

Makromajandus on tema sõnul piisavalt inertne, nii et otsuste mõju saab näha ikka alles aastate pärast. «Lähemal ajal näiteks majanduskasv küll valitsuse vahetumise tõttu kiirenema või aeglustuma ei hakka, »nentis Lambot. 

Ta lisas, et kuulub nende hulka, kes on seisukohal, et struktuurseid muutusi majanduses saab esile kutsuda ja mõjutada struktuursete maksumuudatuste kaudu. «Tulevased koalitsioonierakonnad on rääkinud tööjõumaksude langetamisest kapitali ja varamaksude tõusu arvel. Kui nad tõesti selle ilma vigu tegemata ära teostavad, siis see on suures plaanis õige lähenemine, »märkis Lambot. 

Lambot tunnistas, et näeb üsna ühesugust ohtu kõigi erakondade puhul selles, et igatsetakse kiireid otsuseid, kuid igasugustele otsustele peab siiski eelnema kaine analüüs ja mõjude hindamine. «Loodan väga, et majanduslikus mõttes praegusele loosunglikule ja ebarealistlikule Rail Balticu kavale tõmmatakse pidurit ning edasiste plaanide hindamisel tõuseb ausse kaine ja praktiline meel, »lausus Lambot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles