Konkurent: Marks & Spenceri otsus ei tule üllatusena

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marks & Spencer
Marks & Spencer Foto: SCANPIX

Ettevõtte raskused on kestnud juba aastaid ning LPP Estonia juhi Tarmo Põikliku kinnitusel oli ootuspärane, et poed Eestis kinni pannakse.

Marks & Spencer teatas täna, et alustab töötajatega läbirääkimisi seoses kavatsusega sulgeda Eestis mõlemad kauplused. Lisaks on kavas sulgeda kauplused Hiinas, Prantsusmaal, Ungaris, Leedus, Poolas, Slovakkias, Rumeenias, Hollandis, Belgias.

Eestis kestavad keti probleemid juba aastaid. Juba 2011. aastal oli OÜ MSF Estonia, mis kuulub emaettevõttele Marks and Spencer Chech Republic, kahjumis enam kui poole miljoni euroga, 2013 aastal kerkis aruandeaasta kahjumi koguni 885 868 euroni. 2015. Aastal jõudis ettevõtte aga 68 000 euroga kasumisse.

«Võtan seda kui meeldetuletust, et ka suured brändid ei saa jääda loorberitele puhkama,» kommenteeris olukorda Põiklik.

«On keeruline olla pidevalt moes. Konkurents on tugev ning arvan, et M&S ülehindas oma klientide lojaalsust ja ei reageerinud muutunud turusituatsioonile piisavalt kiiresti,» lisas ta.

LPP Estonia esindab kaubamärke Reserved, Mohito, Crop, House ja Sinsay ning ettevõtte on viimased aastad teeninud stabiilselt kasumit 600 000 eurot aastas.

Eestis on kahjumis aga ka Seppälä, 2014. aastal 539 854  ja 2015. aastal juba 1 506 472 euroga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles