Töötukassa nõukogu plaanib kulutada 58 miljonit töötavate inimeste koolitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Elmo Riig / Sakala

2017. aastal on plaanis investeerida töötajate oskuste arendamisse 3,6 miljonit eurot, järgnevatel aastatel vastavalt 15,5 miljonit, 18,9 miljonit ja 20,4 miljonit eurot, teatas töötukassa.

Töötukassa nõukogu kiitis heaks uue tööhõiveprogrammi eelnõu, millega laiendatakse alates 1. maist 2017 töötukassa pakutavate teenuste ringi ka töötavate inimeste oskuste arendamiseks.

Töötukassa nõukogu esimehe, tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski sõnul tingis pakutavate teenuste valiku laienemise asjaolu, et lisaks töötute tööle aitamisele tuleb riigil hoolitseda nende eest, kes seni küll veel töötavad, ent kel on puuduva kvalifikatsiooni, aegunud oskuste või tervise tõttu põhjust karta töötuks jäämist või kelle oskused ei võimalda majanduse struktuurimuudatustega kaasa minna ja on takistuseks nende sissetulekute kasvatamisel.

«Niisamuti tuleb meil enam toetada ettevõtteid, kellel napib kvalifitseeritud tööjõudu. Tegu on põhimõttelise muutusega seniste tööturuteenuste osutamisel,» lausus Ossinovski.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul laieneb töötukassa tegevusvaldkond töötavatele inimestele ja tööandjatele suunatud teenuste läbi oluliselt ning võimaldab senisest märksa paremini tööturul toimuvat positiivselt mõjutada.

«Vajadust uute teenuste järele kinnitab meie pikaajaline kogemus ning me valmistasime uusi meetmeid ette koos tööandjate ja töövõtjatega. Plaanitud mahus ümber-ja täiendusõpet töötavatele inimestele Eestis seni ei pakutud ei ole ning uued teenused täiendavad nii teiste avaliku sektori asutuste kui ka tööandjate endi tegevusi töötajate koolitamisel,» ütles Paavel.

Töötust ennetavad meetmed on töötajate täiendus- ja ümberõpe koolituskaardiga, tasemeõppes osalemise toetus ja koolitustoetus tööandjale töötajate värbamiseks ja arendamiseks. Uusi tööturuteenuseid pakutakse töötajate ja tööandjate individuaalsetest vajadustest lähtudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles