Leedu gruppi kuuluv lennufirma viib oma ainsa lennuki Eestist Taani ja Suurbritanniasse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: Matthias Schrader/AP

Eestis registreeritud Leedu gruppi kuuluv lennufirma Small Planet Airlines viib oma ainsa Eestis baseeruva lennuki veebruari lõpus Taani turule ning suvel Suurbritanniasse.

Tavaliselt Eesti reisikorraldajatele tšarterlende teostav firma viib oma Eesti meeskonnaga lennuki juba sel nädalal Taani, kus alustatakse koostööd sealse reisikorraldajaga Tyrkiet Eksperten APS. Lende alustakse Kopenhaagenist ja Billundist Agadiri Marokos. Taani turul töötab firma veebruarist aprillini.

Maikuus suundub Small Planet Airlinesi Eesti lennuk ja meeskond Suurbritanniasse, et alustada lendude teenindamist Manchesteri lennujaamast Kreeka kuurortsaartele. Firma on sõlminud kolmeaastase lepingu suvehooaegade teenindamiseks Suurbritannias.

Ettevõtte suhtekorraldaja teatel tuuakse vajadusel siia mõni teine grupi lennuk, ajal mil Eesti oma töötab välismaal. «Teenimisvõimalusest niipalju, et lennutegevust viiakse sinna, kus on hetkel suurim nõudlus.»

Small Planet Airlines on osa Leedu lennugrupist Avia Solution Group, mis pakub tšarterlennunduse terviklahendusi. Hetkel opereerib firma viie Boeing 737-300 lennukiga, varsti soetab ettevõte kaks uut Airbus A320 lennukit. Eestis on firmal üks lennuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles