Alanud on Nordica erastamine (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica teatas Tallinna lennujaamas toimunud pressikonverentsiö koostöö algusest Poola lennufirmaga LOT.
Nordica teatas Tallinna lennujaamas toimunud pressikonverentsiö koostöö algusest Poola lennufirmaga LOT. Foto: Sander Ilvest

Napilt aasta tegutsenud Nordica teatas, et Poola LOT on omandanud 49-protsendilise osaluse Nordica tütarfirmas Regional Jet, muuhulgas lõpetatakse lähikuul senine koostöö Adria Airwaysiga. Kuigi otseselt ei ole veel tegemist Nordica erastamisega, ei välista majandus- ja taristuminister lennufirma liikumist erakätesse.

«On kerge déjà vu tunne seista siin lennujaamas ja rääkida Nordica uuest algusest,» märkis rahvusliku lennufirma juhatuse esimees eilsel kohtumisel ajakirjanikega, kus anti teada, et lähinädalatel vahetab seni Nordica lende opereerinud Adria Airwaysi välja Poola rahvuslik lennufirma LOT Polish Airlines.

Postimehe hilisemale küsimusele, kas selle sammuga on alanud Nordica erastamine –kuivõrd selle tütarfirmast kuulub nüüd 49 protsendiga LOTile –, märkis Tamm esmalt, et seda tuleks ennekõike küsida majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt, kuna lennufirma kuulub sajaprotsendiliselt Eesti riigile. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles