Nokia Elop: tootearendus jääb Soome

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia tegevjuht Stephen Elop
Nokia tegevjuht Stephen Elop Foto: AFP / Scanpix

Nokia tegevjuht Stephen Elop kinnitab Helsignin Sanomatele antud intervjuus, et Nokia tootearenduse- ja uurimisüksused jäävad Soome.

«Täiesti vale on arvata, et me anname uurimis- ja tootearenduse Microsoftile üle,» rõhutas Elop.

Eelmisel nädala reedel teatas Nokia, et hakkab nutitelefonides kasutama Microsofti operatsioonisüsteemi Windows Phone. See tähendab, et firma loobub paari aasta jooksul
Symbian-süsteemist. Kuid just Symbiani uurimis- ja tootearendusüksus annab tööd peaaegu 5000-le inimesele Soomes.

«Symbiani tootearenduse valdkonnas töötavatel inimestel on mitmeid võimalusi Nokias jätkamiseks,» lubas Elop.

Lisaks Symbianile loobub Nokia USA tehnoloogiafirmaga Intel välja töötatud Meego-süsteemist, kuigi üks Meego-seade tuleb turule aasta lõpus.

Elop rääkis, et pidas nõu Meego tootearenduses osalenud juhtivtöötajatega ja sõnum oli selge: Meego-seadme jõudmine turgudele võtab aega aastaid.

Nokia tegevjuht selgitas, et firma strateegia muutmises oleks esimeseks alternatiiviks olnud Symbiani ja Meego väljatöötamine, kuid Nokia programmeerimisspetsialistide arvates oli see ebakindel.

Nokias said eelmisel nädalal alguse töötajatega peetavad vestlused uue strateegia sisseviimisel töökohtade reorganiseerimise kaudu. Firma pole teinud veel isegi mitte esialgseid arvutusi selle kohta, mitu töökohta Soomes oleks mõistlik koondada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles