Tänavu juba veerand tuhat rikkumist: bussifirma ATKO võib kaotada Harjumaal lepingu (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atko uued bussid.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Atko uued bussid. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Õhus on Harjumaa lääne suuna maakonnaliinide teenindamise lepingu lõpetamine OÜga ATKO Liinid, peamine põhjus on sel aastal ligi 250ni küündinud lepingu rikkumiste arv, kirjutab Äripäev.

Maanteeameti kinnitusel öeldi ameti, Harjumaa ühistranspordikeskuse ja ATKO kohtumisel bussifirma esindajatele ka välja, et juhul kui järelevalve avastab veel rikkumisi, siis maanteeamet on seisukohal, et tuleb tõsiselt mõelda lepingu lõpetamisele.

Ühistranspordikeskus on probleemile korduvalt tähelepanu juhtinud, samas esitas ATKO Liinid aga kohtusse hagi, leides, et bussidesse paigaldatud kaamera pilt ei saa olla aluseks rikkumiste tuvastamisel.

«Tegemist on piletimüügiprobleemiga ja sellel teemal on Harjumaa ühistranspordikeskus vedajaga korduvalt vestelnud, aga tulemust ei ole. Ühel hetkel tehti neile hoiatus, kahjuks ei paranenud asjad ka siis,» selgitas maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles