Euroopa Komisjon: Ilveselt raha tagasiküsimine jääb Eesti otsustada (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Erlend Štaub

Euroopa Komisjon jätab Eesti otsustada, kas EAS peab Toomas Hendrik Ilvese ettevõttelt 90 protsenti toetusest tagasi küsima.

Rahandusministeeriumi auditist selgus, et Ilvese ettevõte OÜ Ermamaa peaks maksma Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) tagasi 90 protsenti Ärma talu ehitamiseks saadud 190 000 euro suurusest toetusest ja EAS on eksinud, esitades vaid 10-protsendilise tagasinõude.

Rahandusministeerium põhjendas 90 protsendi toetuse tagasinõudmise vajadust sellega, et OÜ Ermamaa kasutas valminud majutusasutust ja konverentsikeskust sihtotstarbeliselt kuus kuud ehk 10 protsenti ette nähtud ajast. Toetuse tingimuste järgi pidanuks Ärma talus tegutsema majutusasutus ja konverentsikeskus vähemalt 60 kuud, seega ei kasutatud talu sihipäraselt 54 kuud ehk 90 protsenti ajast. Seega peaks Ilves maksma tagasi 90 protsenti toetusest ehk kokku 171 353 eurot ja 52 senti.

Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika voliniku pressiesindaja Jakub Adamowicz andis Postimehele mõista, et tegemist on Eesti siseriikliku probleemiga.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles