Ruhnu tankla avamine viibib juba neljandat kuud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu saar
Ruhnu saar Foto: Irina Mägi

Ruhnu saare tankla, mis pidi augusti aluses avatama, ootab endiselt seadistaja kohalesaabumist, et juba püstitatud tankla tööle panna.  

«Nädala lõpus tuleb meil nüüd elektrik, kes selle ära ühendab. Siis me ootame seadistajat,» ütles Ruhnu vallavanem Jaan Urvet BNS-ile.

«Meil ei käi laevad, meil käib lennuk ka ainult nädalas kord praktiliselt, me oleme väga ära lõigatud. Kord on meri tormine, siis on vesi madal. Runö [Ruhnu reisilaev] läks ka rikki siin praktiliselt poolteist nädalat enne lõppu, nii et loodame puksiiri Saaremaalt. Kõik asjad seisavad,» lisas ta.

Urvet ei osanud prognoosida, kuna tanklaseadistaja saarele jõuab.

«Hommikul tuleb, õhtul läheb, selleks jääb ainult neljapäevane päev. Kui see talle sobib, siis muidugi,» märkis vallavanem.

«Tanklas on kõik paigas, kütus on sees, pinnas on ära valatud, õlipüüdurid on paigas, ainult vooluga ühendada ja süsteem tööle panna,» lisas Urvet.

Ruhnu väiketankla soetamismaksumus oli ligi 17 000 eurot ja see mahutab korraga 5000 liitrit kütust.

Väiketankla on kahekambriline, mahutades korraga 3000 liitrit diislikütust ja 2000 liitrit bensiini.

«Paar korda aastas vajab see tankimist, saare aastane kütusevajadus on umbes 10 000 liitrit,» ütles Urvet augustis.

«Kütuse eest maksmine hakkab toimuma kiipkaardiga ja arve tarbitud kütuse eest esitatakse kuu lõpus,» rääkis Urvet. Väiketanklat hakkab saarel kasutama kuni 30 mootorsõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles