Šveitsi kellatootja tungib Apple´i koduväljakule

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i nutikell.
Apple´i nutikell. Foto: STEFANIE LOOS/REUTERS

Šveitsi luksuskäekellade tootja Tag Heuer rajas Silicon Valley´sse teadus- ja arendustegevuseks kontori, kirjutab Bloomberg.

Paarikümne spetsialistiga mehitatud kontor asub Inteli linnakus. Maailma suurim protsessoritootja ning internetifirma Google on ka Tag Heueri partnerid nutikellade arendamisel.

Tag Heuer on käesoleval aastal läbi müünud kõik toodetud 60 000 nutikella, mille ühe eksemplari maksumuseks on 1500 dollarit. Jõuluhooajaks paisatakse müüki selle kullatud versioon, mille hind algab 9900 dollarist.

Paar aastat tagasi oma esimest nutikella esitlenud Apple lootis luksuskellade turust suure tüki haarata. Nüüdseks on selge, et see siiski ei õnnestunud. Kuigi mõnda aega Šveitsi kellatootjate tulemused Apple´i tõttu kannatasid, on peamiselt iPhone´ide tootjana tuntud ettevõtte randmeseadmed kaotanud ajaga oma populaarsuse. Uuringufirma IDC andmetel kukkus Apple Watchi tarne kolmandas kvartalis aastaga 72 protsenti 1,1 miljoni seadmeni. Lisaks teatas ettevõte hiljuti, et lõpetab oma käekellade kalleima, 17 000 dollarilise hinnalipikuga kullatud versiooni müügi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles