Taimsed tooted võtavad üha enam lihatoodete kuju

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesi taimseid vorste ja viinereid oli Eestis müügil näha juba viis aastat tagasi.
Esimesi taimseid vorste ja viinereid oli Eestis müügil näha juba viis aastat tagasi. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suuruselt teise lihatööstuse Atria Eesti sõnul on ka üleilmsetel toidumessidel näha, kuidas taimed tooted võtavad üha enam lihatoodete kuju, asudes sellega dikteerima ka Eesti lihatööstuste arengutrende.

«Taimsed tooted võtavad lihatoodete kuju: käisime siin suurimal toidumessil just ja seal oli päris palju väljapanekuid, kus olid taimsed viinerid, taimsed kotletid-pihvid, taimsed vorstid. Ka Eesti lettidel vist keegi juba pakub, natuke on taimset vorsti näha,» kirjeldas möödunud nädalal Atria Eesti müügidirektor Meelis Laande.

Seda, kas lihatoodete kuju võtnud taimsed tooted ka suuremalt turul läbi löövad, näitab tema sõnul aeg. Küll aga ei soostunud ta avaldama, kas ka Atria Eesti plaanib selles osas uute toodetega lähiajal turule tulla.

Seda, et turu kompamine nende toodete osas on käima läinud, näitab ka Rakvere lihatööstuse tänane teadaanne, et ettevõte on tulnud välja köögiviljadega lihapallidega, mis sisaldavad küll ainult 50 protsendi ulatuses köögivilju ning ülejäänu 50 protsendi ulatuses ikkagi liha.

Rakvere ise põhjendab nende toodetega turule tulekut ennekõike vajadusega tasakaalustatud toidu ja tervislike söömisharjumustega, millega iseäranis lapsevanemad palju vaeva näevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles