Vitamiinimüüja hullutab Eesti väikeinvestoreid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimisvalikud tehes tasub ettevaatlik olla, et ei langeks pettuse ohvriks.
Investeerimisvalikud tehes tasub ettevaatlik olla, et ei langeks pettuse ohvriks. Foto: Panther Media/Scanpix

Kõrge tootlusega meelitav Investoriteliit kutsub Eesti firmadesse investeerima, aga esmajärjekorras läheb kogutud raha Investoriteliiduga seotud inimeste ettevõttesse, mis müüb vitamiine.

Investoriteliit meelitab kodulehel inimesi 12,5-protsendilise intressiga, millele lisandub veel edukustasu, ning teatab, et liiduga on juba liitunud 932 inimest, nende seas ka tippsportlane Mart Seim ja muusik Tanel Padar, vahendab Äripäev. Neid reklaamlauseid lugedes oli üllatav liiduga seotud Swen Uusjärve Äripäeva ajakirjanikule öeldu, et tegelikult on liidu kaudu investeerinud kokku 60 inimest.

Kuigi jääb segaseks, millistesse ettevõtetesse täpselt on nende inimeste raha paigutatud, on kindel see, et vähemalt osa raha on läinud firmasse Medical Pharmacy Group, mis turustab Meravita vitamiine ja tervisetooteid. Ametlikult on kõnealuse ettevõtte AS Medical Pharmacy Group ja liidu omanik erinevate firmade kaudu Uusjärve jumestajast elukaaslane Marre Naissoo. 

Investoriteliidu tegevuse eest hoiatas inimesi finantsportaali rahaasjad.ee asutaja, investor ja pokkeriproff Madis Müür: «Kui neist rahaasjad.ee foorumis juttu tegin, siis nende eestvedaja selle asemel, et professionaalselt näidata argumentide ja tulemustega, et nad on tõsiseltvõetav investeerimisasutus, hakkas hoopis sõimama.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles