Läti konkurentsiamet hakkas Nordea ja DNB ühinemist uurima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea panganduse juht Inga Skisaker ja DNB esindaja Mats Wermelin Riias toimunud pressikonverentsil.
Nordea panganduse juht Inga Skisaker ja DNB esindaja Mats Wermelin Riias toimunud pressikonverentsil. Foto: JUSS SASKA

Läti konkurentsiamet on kätte saanud Nordea ja DNB panga taotlused ühendamaks oma Baltikumi üksused ettevõtte Indy AB alla ja alustanud nende alusel menetlust.

Läti konkurentsiamet peab ühendamise lubamise või mittelubamise osas otsuse vastu võtma hiljemalt kuu aja jooksul. Samas kui menetlus vajab sisulisemat analüüsi, võib amet tähtaega pikendada neljale kuule.

Eesti konkurentsiametile pangad veel koondumiseteadet esitanud ei ole, ütles konkurentsiameti pressiesindaja Maarja Uulits BNS-ile.

Lätis on konkurentsiameti heakskiit vajalik, kui ühendatavate ettevõtete käive on eelneval aastal olnud kokku enam kui 30 miljonit eurot ja vähemalt kahe osapoole käive on olnud vähemalt 1,5 miljonit eurot.

Nordea ja DNB pangad ühendavad enda äritegevuse Eestis, Lätis ja Leedus, luues uue ühendpanga, mille peakontor hakkab asuma Eestis.

Nordeal ja DNB-l on Balti riikides vastavalt 1300 ja 1800 töötajat ning nende varade suurus on vastavalt 8,5 miljardit ja 5,6 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles