Hiina vaevleb küüslaugu hinnaralli käes

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk: selles on allitsiini, mis suurendab verevarustust ja teeb puudutuste suhtes tundlikumaks. Ühtlasi tagab see meestele tugevama erektsiooni ja annab kestvust juurde.
Küüslauk: selles on allitsiini, mis suurendab verevarustust ja teeb puudutuste suhtes tundlikumaks. Ühtlasi tagab see meestele tugevama erektsiooni ja annab kestvust juurde. Foto: Peeter Langovits

Kehv saak ja suur nõudlus on küüslaugu hinda Hiinas aastaga pea kahekordistanud. 

Küüslaugu hind hakkas Hiinas kerkima 2015. aastal pärast vihma ja lund, mis 2016. aastaks kasvama pandud saaki tublisti vähendasid, vahendab Financial Times.

Küüslauku kasvatatakse peamiselt Shandongis, Hiina  idapoolses provintsis. Kuna kehva saaki oli oodata, hakkasid nii kohalikud  kui ka suurte linnade jõukad elanikud küüslauku kokku ostma.

Hiina ekspordib ka pea 80 protsenti maailma küüslaugust, mis tähendab, et ostjatel on kitsas käes. «Tulin just äsja Hiinast ja küüslauku ei ole võimalik kusagilt osta,» kommenteeris Joey Dean, kes kaupleb köögiviljadega Amsterdamis.  

Hiina küüslaugukasvatajad on suurte hinnamuutustega ka varem kokku puutunud. 2009. ja 2010. aastal kerkisid hinnad kiiresti, kuna usuti, et küüslauk aitab seagripi vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles