Üllatus: Tesla jõudis kasumisse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S.
Tesla Model S. Foto: SIPA/Scanpix

Elektriautode tootja Tesla Motors avalikustas oma kolmanda kvartali majandustulemused. Analüütikutele ootamatult jõudis ettevõte 22 miljoni dollariga kasumisse, kirjutab Wall Street Journal.

Tegu on Tesla ajaloo teise kvartalikasumiga, esimest korda jõuti plusspoolele kolm aastat ehk 12 kvartalit tagasi. Ettevõtte kolmanda kvartali käive kasvas aastaga 936,8 miljonilt dollarilt 2,3 miljardi dollarini. Kolme kuu jooksul tarniti kokku 24 821 Model X linnamaasturit  ning Model S sedaani ehk kaks korda rohkem kui mullu samal ajal.

Ettevõttel oli septembri lõpu seisuga 3,1 miljardit dollarit vaba raha ehk 162 miljonit dollarit vähem kui sellele eelnenud kvartali lõpus. Samas maksti kolmandas kvartalis tagasi 600 miljoni dollari suurune võlg.

Järgmisel aastal turule jõudva rahvamudeli Model 3 abil loodab ettevõte suurendada 2018. aastaks oma tootmise 500 000 autoni. Võrdluseks: veel mullu oli see number kümme korda väiksem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles