Ulatuslik ELi eelarvereeglite rikkumine peaks lõppema 2013. aastaks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroliidu liikmesriikide lipud.
Euroliidu liikmesriikide lipud. Foto: SCANPIX

ELi rahandusministrid leppisid täna kokku, et kõik liikmesriigid peale Kreeka ja Iirimaa püüavad aastaks 2013 vähendada eelarvepuudujääki alla 3 protsendi SKTst.


Samuti sätestasid rahandusministrite suunised liikmesriikidele, et maksupoliitiliste valikute langetamisel tuleks eelistada maksubaasi laiendamist ja vajadusel ka kaudsete maksude tõstmist, teatas rahandusministeerium.

Neid suuniseid tuleb liikmesriikidel arvesse võtta aprilli lõpus esitatavate majandusprogrammide ja siseriiklike struktuurireformide kavade koostamisel.

Eilsel euroala rahandusministrite kohtumisel jõuti üksmeelele 2013. aastal käivituva Euroopa stabiilsusmehhanismi ehk nn kriisifondi suuruses. Fondi mahuks saab 500 miljardit eurot, kuid seda vaadatakse regulaarselt üle. Rahandusministeeriumi asekantsleri Tanel Rossi sõnul ei ole stabiilsusmehhanismi üksikasjades, k.a. selles, kust fondi raha täpselt tuleb, veel kokku lepitud. Detailsemaid kokkuleppeid on oodata märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles