Europarlament soovib ELi eelarve mahtu suurendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament.
Europarlament. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Parlament ei toetanud Euroopa Liidu Nõukogu ettepanekuid eelarvekärbeteks ning tegi EL-i 2017. aasta eelarve-eelnõusse mitmeid muudatusi, mis selle mahtu suurendaksid, nüüd asuvad parlament ja nõukogu omavahel läbirääkimisi pidama.

Esialgse kavaga võrreldes soovivad eurosaadikud suurendada kulukohustuse mahtu 4,1 miljardi euro võrra 160,7 miljardi euroni ning maksete kogusummat 2,5 miljardi euro võrra 136,7 miljardi euroni. Seejuures pöörasid saadikud tagasi kõik nõukogu ette pandud kulukärped, teatas Euroopa Parlament.

Nüüd hakkavad Euroopa Liidu Nõukogu ja Euroopa Parlament eelarve üle läbi rääkima, kõnelused kestavad 17. novembrini. Läbirääkimiste eesmärk on jõuda kokkuleppele selleks ajaks, kui eelarve parlamendis lõpphääletusele tuleb. Kui kaks poolt kokkuleppele ei jõua, siis peab Euroopa Komisjon koostama uue eelarvekava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles