Lilleküla staadionile rajatakse ligi miljoni euroga ekraanhoone (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla staadion.
Lilleküla staadion. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) rajab Lilleküla staadionile järgmise aasta lõpuks 852 000 euroga kahekorruselise ekraanhoone, kuhu tulevad uued ruumid nii ajakirjanikele kui ka politsei- ja turvateenistusele.

Staadioni lõunatribüüni ekraanhoone on ette nähtud juba algses ehitusprojektis ja selleks rajati 2001. aastal ka vundament, rääkis EJL-i avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht BNS-ile.

Kahekorruselisesse hoonesse on planeeritud staadioni peasissepääs, pressikonverentsiruum, ajakirjanike tööala, mixed zone ehk mängijate intervjueerimiseks mõeldud ala, teleintervjuude ala, politsei- ja turvateenistuse kontrollruum, staadionit teenindavad tehnilised ruumid ning treenerite tööruumid ja kabinetid.

Uiboleht rääkis, et osa neist ruumidest on seni olnud puudu ja osa on tulnud rajada ajutiste lahendustena – näiteks mängijate intervjueerimisala on olnud telgis. Nimetatud tehnilised ruumid ja meedia töövõimalused on UEFA ja FIFA mängude korraldamisel elementaarsed, seega on neid tarvis rahvusvaheliste nõuete täitmiseks, märkis Uiboleht.

Lilleküla staadioni lõpuniehitamine hõlmab endas mitut riigihanget, mille hulgas on lisaks lõunatribüüni ekraanhoonele ka 0-korruse tribüünide ehitamine, põhjatribüüni katuse rajamine, 5. korruse tribüünide ehitamine, 4. ja 5. korruse hüdroisolatsiooni tööd ning staadionil erinevate pooleliolevate tööde lõpetamine.

Lilleküla staadion valmis 2001. aastal ning see on nii Eesti jalgpallikoondise kui ka Tallinna FC Flora kodustaadion.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles