LHV panustab loodavatesse indeksfondidesse algkapitalina 300 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Pank
LHV Pank Foto: Peeter Langovits

LHV Varahaldus investeerib mõlemasse sügisel turule tulevasse indeksfondi põhimõttel töötavasse pensionifondi algkapitalina 300 000 eurot.

«Fondivalitseja peab ise esimese kolme aasta jooksul omama vähemalt 2 protsenti kohustusliku pensionifondi osakutest. Investeeritav 300 000 eurot täidab selle nõude ära kuni pensionifondi mahuni 15 miljonit,» ütles LHV Varahalduse juhatuse liige Joel Kukemelk BNS-ile.

Ta lisas, et suurema mahu korral peab LHV omaosakutesse juurde investeerima.

«Algne investeering on vajalik ka selleks, et saaks normaalse igapäevase investeerimistegevusega pihta hakata kohe fondi loomise esimesest päevast,» rääkis Kukemelk.

Praegu ootab LHV Varahaldus finantsinspektsiooni lube. Kui fondid käivituvad, märkis Kukemelk turunduse osas, et passiivsed fondid sobivad kleitnidele, kes suudab investeerimisriske ise hinnata, kuna LHV võimalused säärases fondis riske juhtida on väga piiratud.

«Kaubanduskeskustes saab LHV esindajate kaudu soovi korral uut fondi valida, aga meie esindaja ei hakka hindama, kas alustav fond kliendile sobib või mitte. Kas passiivselt juhitud fond sobib isiklike investeerimiseesmärkidega, tuleb kliendil endal hinnata. Teame, et on mitmeid huvilisi, kes seda fondi ootavad,» ütles Kukemelk.

LHV plaanib käivitada nii teise kui kolmanda samba indekspensionifondi. Mõlema haldustasu saab olema 0,39 protsenti, sisenemis- ja väljumistasu uutel fondidel ei ole. Uued fondid plaanib LHV turule tuua sügisel, selle eeldus on, et finantsinspektsioon registreerib fondide tingimused. Inspektsioonile andis firma taotluse augusti lõpus.

Plaanitav teise samba pensionifond LHV Pensionifond Indeks investeerib aktsiatesse maksimaalselt 75 protsendi ulatuses, kolmanda samba LHV Pensionifond Indeks Pluss investeerib täies mahus aktsiatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles