PRIAlt taotles tegevuse alustamise toetust 238 noortalunikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA kontor Tartus.
PRIA kontor Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eelmisel nädalal lõppenud põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuseks taotles kokku 238 noort ettevõtjat 9,5 miljonit eurot, eelarves on toetusteks 4 miljonit eurot.

Kõige rohkem esitati taotlusi mitmesuguste põllutöömasinate ja –seadmete soetamiseks, looma- ja linnukasvatusega seotud investeeringuteks, tootmishoonete rajamiseks ja sisustamiseks, taristusüsteemide väljaehitamiseks, teatas põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA).

Samas taotleti toetust palju ka loomade ja lindude, põllumaa, seemne, istikute ja muu sarnase ostmisek. sPopulaarne on mesindus ning mesilasperesid ja mesindustarvikuid soovib toetuse abil soetada üle 30 noore ettevõtja.

Maaelu arengukava 2014-2020 (MAK) meede kuni 40-aastaste noorte põllumajandusettevõtjate toetamiseks võimaldab toetust saada väga erinevateks kulutusteks ühel korral ja kuni 40 000 eurot. Kavandatavaid kulutusi ja tulevast majandustegevust tuli kirjeldada äriplaanis. Vähemalt 50% taotletavast toetussummast tuleb kasutada investeeringuteks põhivarasse.

Otsused teeb PRIA hiljemalt 11. jaanuariks 2017 nõuetekohastele taotlustele antavate hindepunktide alusel moodustuva paremusjärjestuse põhjal. 30 päeva jooksul makstakse määratud toetustest välja esimene osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles