Swedbank: tagastatud tulumaksuga võiks alustada säästmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsad
Hoiupõrsad Foto: SCANPIX

Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juhi Piret Suitsu sõnul võiks tulumaksu arvelt tagasi saadud raha kasutada pere võlakoormuse vähendamiseks või säästmiseks.

Võlakoormuse vähendamist tuleb Suitsu sõnul alustada laenutoodetest, millel on kõrgem intress – näiteks krediitkaart, järelmaks või väikelaen. «Vaadake, kui suured on erinevate laenutoodete laenujäägid ja intressikulud. Lepingus on kirjas krediidi varasema tagasimaksmise tingimused ja sellega kaasnevad teenustasud,» sõnas Suitsu.

Suitsu sõnul on soovitav on igakuiselt säästa 5-10 protsenti sissetulekutest. Tulumaksutagastus võib olla sobiv stardisumma säästmisega alustamiseks või lisapanus varuraha kasvatamisel.

«Mis juhtub siis, kui hambaarsti arve ületab planeeritud summa või külmkapp lakkab ühtäkki töötamast? Sellises olukorras aitab varuraha, millega tasuda ootamatu väljamineku eest ja vältida laenuvõtmist,» lisas ta.

Tulumaksutagastus võib Suitsu kinnitusel olla ka sobivaks alguseks pensionivara kasvatamisele või lapse kooliraha kogumisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles