Nõuded Norby Telecomi vastu ulatuvad 10 miljoni euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guido Sammelselg.
Guido Sammelselg. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pankrotis telekommunikatsiooniettevõtte ASi Norby Telecom vastu kaitsti täna nõudeid 3,7 miljoni euro (58,3 miljoni krooni) jagu, kokku on ettevõtte vastu kaitstud nõudeid 157,3 miljoni krooni ehk veidi enam kui 10 miljoni euro eest.


Norby Telecomi pankrotihaldur Ene Ahas ütles, et täna toimunud koosolekul kaitsti ettevõtte vastu Swedbanki täiendav nõue ja lisaks ühe hankija nõue summas kokku 58,3 miljonit krooni.

Valdava osa nõuetest moodustavad Ahase sõnul Swedbanki nõuded. Pankrotihalduri hinnangul rohkem nõudeid kaitsmisele ei tule.

«Loodetavasti jõuab lõpusirgele ka vara müük ja jõuab lähema kuu ajaga pankrotimenetluse lõpetada,» ütles Ahas. Osaliselt rahuldatud võib saada ainult Swedbanki nõue. «Teistele võlausaldajatele ilmselt ei jätku,» lisas Ahas.

Ahas ütles, et loodab lõpule viia Norby Telecomile kuulunud Läti ettevõtte Telecentrs SIA müügitehingu. «Müügitehing on tehtud, registris on kanded tegemata,» ütles Ahas, kelle sõnul müüdi firma Läti ettevõttele.

Lätis tegutsev Telecentrs pakub sidelahendusi Lätis rohkem kui tuhandele juriidilisest isikust kliendile Baltimaades.

Ettevõtte partnerite hulka kuuluvad riiklik energiaettevõte Latvenergo, Läti raudtee-ettevõte Latvijas Dzelzceļš, Lattelecom, Soome päritolu telekomiettevõte Elisa ning mobiiltelefonioperaatorid LMT ja Bite.

Lisaks internetiühendusele pakub Telecentrs internetitelefoni, VPN-võrgu ja veebimajutuse teenuseid.

Harju maakohus kuulutas Guido Sammelselja enamusosalusega telekommunikatsioonifirma Norby Telecom pankroti välja mullu juuni keskel.

Ülemöödunud aastal üritas Norby Telecom saneerimist, kuid maakohus jättis juunis tehtud otsusega firma saneerimiskava kinnitamata, kuigi kava sai võlausaldajatelt heakskiidu.

2008. aastal oli Norby Telecomi tulude maht 26,8 miljonit ja kahjum 37,7 miljonit krooni. Aasta varem olid tulud 29,5 ja kahjum 22 miljonit krooni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles