Eesti Gaasi müügimaht kasvas aastaga viiendiku võrra

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

AS Eesti Gaas on üheksa kuu kokkuvõttes müünud 328 miljonit m³ gaasi, eelmisel aastal oli võrdlusnumber 277 miljonit m³. Seega üheksa kuuga on gaasimüük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 18 protsenti, teatas ettevõte.

Käesoleva aasta septembrikuus müüs Eesti Gaas 18,1 miljonit m³ gaasi, mis on 0,2 miljonit m³ rohkem võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

«Eesti Gaasi heade müügitulemuste taga on maagaasi jätkuvalt soodne hind. Oleme mitmekesistanud oma tarneallikaid ja suudame importida maagaasi konkurentsivõimelistel tingimustel,» kommenteeris ettevõtte tegevjuht Ants Noot.

Kasvanud on jätkuvalt surumaagaasi tarbimine transpordis. Üheksa kuuga on sõiduautod, veoautod ja bussid tarbinud kokku 3,3 miljonit m³ gaasi, eelmisel aastal oli surumaagaasi tarbimine sama ajaga 2,4 miljonit m³, mis teeb kasvuks ligi 40 protsenti.

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud AS EG Ehitus ning jaotusteenust osutav AS Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub üle Eesti viis surumaagaasitanklat.

Eesti Gaas annab tööd enam kui 200 inimesele, kontserni käive ulatus möödunud aastal 130 miljoni euroni. Ettevõttel on 1600 äriklienti ja 42000 koduklienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles