Kunst või vandalism? Geriljakunstnik võitleb igava autodisaini vastu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slapdash Supercars
Slapdash Supercars Foto: Max Siedentopf

Natuke pappi ja teipi ning kõige igavamast ostukärust saab vähese vaevaga teha ägeda superauto, leidis Amsterdami kunstnik Max Siedentopf.

Nii varuski ta pappkaste, terava noa ning mehiselt teipi, et varahommikul kaaslinlaste igavaid sõiduvahendeid tuunida. «Igaüks tahab olla isikupärane ning unikaalne,» ütles Siedentopf BBCile. Paraku on autotuuning viimastel aastatel alla käinud. Selle tulemusena mina, telesarja «Pimp My Ride» kasvandik, otsustasin inimesi aidata.»

Siedentopf valmistas lainepapist vajalikud detailid – võimsad õhukogujad, spoileriringid, antitiivad – ja hiilis varavalges, poole viie paiku hommikul sobiva doonori otsingule. Pärast teibitööd dokumenteeris ta oma kunstiteose ja vajutas vaikselt varvast. Igaks juhuks ei jäänud ta kunagi vaatama, kuidas auto omanik oma masina totaalsele muutusele reageerib.

Tutvu Siedentopfi Slapdash Supercars projektiga siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles