SEB kasum suurenes Eestis kolmandas kvartalis 11 protsenti 19,5 miljonile eurole

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pangakontor.
SEB pangakontor. Foto: Liis Treimann / Postimees

SEB Eesti teatas, et ettevõtte üksused lõpetasid 2016. aasta kolmanda kvartali 19,5 miljoni euro suuruse kasumiga, tegevustulud ulatusid 33,2 miljoni euroni.

Mullu samal ajal olid vastavad näitajad 17,6 miljonit eurot ning 32,5 miljonit eurot.

Laenukahjumite eraldisi vähendas pank 2016. aasta kolmandas kvartalis 0,1 miljoni euro ulatuses. 2015. aasta samal perioodil suurendas pank 1,1 mln euro ulatuses eraldisi.

«Eesti majanduskasv on jätkuvalt aeglane, kuid järjest enam on märke majanduskeskkonna elavnemisest. Näiteks kui aasta esimeses kvartalis vähenesid investeeringud 1,2 protsenti, siis teises kvartalis suurenesid need juba 5,4 protsendi võrra. Muutus on tähelepanuväärne selle poolest, et viimati oli investeeringute kasv positiivne 2014. aasta alguses,» kommenteeris SEB Panga juhatuse esimees Allan Parik SEB üksuste tulemust Eestis.

«Eelmisest aastast paremini on läinud ka Eesti ekspordil: kui 2016. aasta esimeses kvartalis suurenes eksport napi 0,2 protsendi võrra, siis teises kvartalis juba 4,1 protsenti. Kaubaeksport toetub suuresti heale nõudlusele Skandinaavias, eriti Rootsis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles