RBS andis järgi Kremli ähvardustele (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russia Today
Russia Today Foto: SCANPIX

Venemaa jõuline reaktsioon uudistekanali Russia Today (RT) arvete külmutamisele sundis briti panka oma otsust ringi vaatama.

NatWest, mis eile arvete külmutamisest teatas, kuulub Royal Bank of Scotland (RBS) gruppi. Pank oli sunnitud ringi vaatama oma eilse otsuse külmutada kõik RT arved Suurbritannias. Nimelt ähvardas Moskva omakorda külmutada kõik BBC arved Venemaal ning esitada kaebus rahvusvahelisele järelvalvele kõnevabaduse tõkestamise asjus Suurbritannias, vahendab middleeastmonitor.com.

NatWest pank märkis BBC kinnitusel,  et kiri arvete külmutamise kohta oli mõeldud RT tarnijatele ja mitte uudistekanalile endale.  RT väitel oli tegu aga tarnijaga, kes muuhulgas vastutab ka palkade maksmise eest.

RBSi enamusosalus kuulub Suurbritannia riigile. Varem kinnitas pank, et külmutamisotsus on lõplik ja ei kuulu arutamisele. Uudistekanal RT on tuntud kremlimeelse info edastamise poolest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles