Opositsioon võttis Michali parvlaevaliikluse probleemide pärast pihtide vahele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Opositsioonisaadikud pitsitasid riigikogu tänases infotunnis parvlaevaliikluse probleemide pärast majandus- ja taristuministrit Kristen Michalit.

Opositsioonilise Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson kirjutas infotunni eel sotsiaalmeedias, et valitsuse probleemid aina kuhjuvad, mistõttu taheti, et Kristen Michal annaks parvlaevahanke lahendamata probleemide osas vastust.

Michalilt soovisid infotunnis vastuseid kõigi opositsioonierakondade esindajad, kelle küsimused puudutasid parvlaevaühendust Hiiu- ja Saaremaaga, praamiliikluse olukorda, vastutust seoses nurjunud parvlaevahankega, uute parvlaevade valmimise järelevalvet ja trahve seoses laevade hilinemisega.

Infotunnis samuti kohal viibinud peaministril Taavi Rõivasel pidi Simsoni sõnul üle jääma kuulata ja teha oma järeldused. Valitsuse liikmetest osales infotunnis ka rahandusminister Sven Sester.

Keskerakonna aseesimehe, riigikogu liikme Jaanus Karilaidi sõnul oli peaministrile küsimuste esitamata jätmine opositsiooni ühine poliitiline žest. «Kui tähtajaks ei suudeta isegi uusi parvlaevasid liinile tuua, siis pole enam tõesti peaministriga midagi arutada,» ütles ta pressiteates ning lisas hiljem, et opositsioon ei lase parvlaevahanke teemal niisama vaibuda. «Olen kindel, et talitame nii edasi seni, kuni probleemid on lahenduse leidnud.»

Reformierakondlased avaldasid rahulolematust

Infotunni alguses juhtis reformierakondlane Kalle Palling tähelepanu, et riigikogu ees on kolm ministrit, kuid küsimusi soovitakse esitada vaid ühele valitsuse liikmele, kusjuures kaheksast küsimusest seitse on sisult samad. Ta uuris riigikogu esimehelt Eiki Nestorilt, kas juhatusel oleks võimalik samasisulised küsimused ühendada.

Nestor ütles vastuseks, et rahvasaadikud on oma tegevuses vabad. Tema sõnul lubab riigikogu kodu- ja töökorra seadus saadikutel esitada ühele ministrile tunni aja jooksul üht ja sama küsimust kas või kümme korda.

Reformierakondlane Igor Gräzin nentis, et kodukord tõepoolest seda ei keela, kuid küsis samas, kas juhatus ei võiks lähtuda eetilisest standardist – juriidiliselt võib üht ja sama küsimust esitada, aga kas see on ka ilus? Nestori sõnul esitavad eetilise standardi rahvasaadikutele nende valijad.

Twitteris kommenteeris olukorda ka Rõivas ise, kes nimetas opositsiooni käitumist «miskiks isemoodi naljaks».

Michali vastustest loe lähemalt siit: Michal: tehaste trahvid on katnud asendusparvlaevade kulud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles