Kas arvad ära: mis sai riigikogule kingitud Trooja lehmast? (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste sellesügisene meeleavaldus Toompeal ja 101 Poola piimapakki sisaldanud Trooja lehma üleandmine riigikogule.
Põllumeeste sellesügisene meeleavaldus Toompeal ja 101 Poola piimapakki sisaldanud Trooja lehma üleandmine riigikogule. Foto: Sander Ilvest

Septembri alguses riigikogu esisel platsil toimunud põllumeeste meeleavalduse käigus kinkisid põllumajandusorganisatsioonid parlamendi liikmetele Trooja lehma, juhtimaks tähelepanu probleemidele, milleni kaks aastat kestnud piimanduskriis võib viia.

Riigikogu nimel võtsid 12. septembril toimunud meeleavalduse käigus üle antud kingituse vastu parlamendi aseesimehed Helir-Valdor Seeder ja Jüri Ratas. Nüüdseks on kingitusele ka vääriline talletamiskoht leitud piimandusmuuseumi näol.

Nimelt leiab riigikogu kirjade registrist piimandusmuuseumi direktorile Ants Välimäele täna, 18. oktoobril adresseeritud kirja, kus riigikogu kantselei direktor Maria Alajõe annab teada eksponaadi üle andmisest. 

«Riigikogu kingib Eesti Piimandusmuuseumile eksponaadi «Trooja lehm», mis oli osa 12. septembril 2016 Toompea lossi platsil toimunud Eesti Põllumeeste Keskliidu korraldatud installatsioonist «Äratus»,» seisab kirjas.

Muuhulgas on ära märgitud ka, et toimunud aktsiooniga soovis Eesti Põllumeeste Keskliit juhtida avalikkuse tähelepanu Eesti maaelu, põllumajanduse ja toidutootmise probleemidele ning pikaajalisele kriisile Eesti jaoks olulistes põllumajandusvaldkondades nagu näiteks piimakarja- ja seakasvatus.

«Toompea lossi esisel platsil kohtusid aktsiooni korraldajatega mitmed Riigikogu liikmed kõikidest fraktsioonidest, Vabariigi President (Toomas Hendrik Ilves - toim) ja maaeluminister. Loodan, et muuseum leiab kujule väärika koha oma ekspositsioonis,» sõnab Alajõe kirja lõpus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles