Kümne miljoni investeering viib Omniva logistikakeskuse Tallinnast välja (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva juht Aavo Kärmas Tallinnas Pallasti tänavas asuvas sorteerimiskeskuses, mis on tänastele vajadustele nö jalgu jäänud ja pannakse peagi ka müüki.
Omniva juht Aavo Kärmas Tallinnas Pallasti tänavas asuvas sorteerimiskeskuses, mis on tänastele vajadustele nö jalgu jäänud ja pannakse peagi ka müüki. Foto: Mihkel Maripuu

Riiklik posti- ja logistikaettevõte Omniva rajab Jüri lähedale logistikakeskuse. Kümme miljonit eurot maksma minev keskus peaks valmima 2018. aastaks. 

Tallinna ringtee lähedal asuva krundi ostu-müügilepingu sõlmiti oktoobri algul, uude hoonesse kolimine on planeeritud 2018. aastasse, teatas postifirma. BNSi andmetel on keskuse ehitamise näol tegemist kümne miljoni euro suuruse investeeringuga.

«Uus logistikakeskus saab olema tipptasemel igas aspektis – nii töökohtade, tehnoloogia, tööprotsesside, energiasäästu kui kõige muu osas,» selgitas Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel, kelle sõnul peaks sellest tulema Baltikumi kõige kaasaegsem logistikakeskus. Ta lisas, et on vaid aja küsimus, millal Pallasti tänava ruumid ettevõtte arengule jalgu jäävad.

Arumeele sõnul vaadati logistikakeskusele kohta otsides läbi enam kui 30 krunti nii Tallinnas kui selle lähiümbruses. «Iga kinnisvara puhul on olulisim selle asukoht. Pähklimäe tee krundi kasuks rääkisid hea juurdepääs nii inimeste kui (kauba)autode jaoks, parkimisvõimalused, muude oluliste taristusõlmede (lennujaam, maantee jne) lähedus, kaugus Tallinna kesklinnast ja laienemisvõimalused,» selgitas Arumeel.

Uude logistikakeskusesse asub tööle vähemalt 300 töötajat ning sisse seatakse ka uus pakisorteerimisliin, mille hange veel käimas on. Praegune logistikakeskus Pallasti tänaval pannakse Arumeele sõnul lähiajal müüki tingimusega, et kuni uue maja valmimiseni 2018. aastal jääb ettevõte sinna toimetama.

Lehmja külas Pähklimäe teel asuva krundi ostu-müügileping allkirjastati 4. oktoobril ning lähiajal korraldatakse projekteerimis- ja ehitushange, et uue majaga tööle hakata. Logistikakeskuse töö kolitakse uude majja kõikide plaanide kohaselt 2018. aasta sügisel.

Omniva pressiesindaja Mattias Kaiv ütles BNSile, et logistikakeskus hakkab tegelema peamiselt Inglismaalt, Hiinast ja Saksamaalt lennujaama kaudu saabuvate kaupade logistika korraldamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles