Riik toetab interneti kättesaadavust maapiirkondades üle 12 miljoni euroga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetiühendus.
Internetiühendus. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Riik toetab interneti kättesaadavust maapiirkondades üle 12 miljoni euroga, regionaalminister Siim Kiisleri poolt avatud toetusmeede on mõeldud uue põlvkonna kiirete ühenduste loomiseks piirkondades, kus seni on interneti kättesaadavus olnud takistuseks teenuste pakkumisel ja ettevõtluse edendamisel.

«Toetame ligemale 1200 km ulatuses valguskaablivõrgu rajamist. Selle kiire internetiühenduse kaudu saavad inimesed väiksemates maakohtades võimalused kaugtööks ning seeläbi vabamad käed töö ja elukoha valikul. Lisaks aitab see oluliselt kaasa kohapealse ettevõtluse arengule ning inimeste elukvaliteedi tõstmisele,» vahendas siseministeeriumi pressiesindaja regionaalminister Kiisleri sõnu.

Meetme raames toetatakse valguskaablitel põhineva elektroonilise side baasvõrgu rajamist koos vajalike rajatistega. Baasvõrgust lõpptarbijani juurdepääsu ehitamise kulusid meetme raames ei kaeta - see toimub turukonkurentsi alusel. Toetuse määr on kuni 85 protsenti projekti abikõlblikest kuludest, millest vähemalt 15 protsenti peab moodustama omafinantseering. Maksimaalne toetus projekti kohta on 639 116 eurot. Toetuse taotlejaks saavad olla sihtasutused ja mittetulundusühingud, juhul kui nende organisatsioonide põhikirjaliste tegevuste hulka kuulub projektis kavandatud tegevuste elluviimine.

Toetusskeemi raames toetatavate tegevuste ja abikõlblike kulude loetelu ning taotlemise tingimused on kättesaadavad siseministeeriumi veebilehel. Toetusskeemi hakkab rakendama Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Meetme kaasrahastajaks on Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles